Mielen aikakausi selvittää, miksi henkisen terveyden saama suurempi huomio ei ole lisännyt psyykkistä hyvinvointia. Monipuolisten pitkän aikavälin aineistojen ja tutkimuskirjallisuuden kautta se onnistuu avaamaan, millä tavoin mielen asema on muuttunut työelämässä ja yhteiskunnassa.
Mielenterveysongelmat ovat yleisin työkyvyttömyyttä aiheuttava tekijä, ja etenkin nuorten ja nuorten aikuisten oireilu ja avuntarve ovat herättäneet paljon huolta. Psyykkinen haavoittuvuus yhteiskunnassa lisääntyy, vaikka mielenterveyteen panostetaan entistä enemmän.
Kirja kuvaa esimerkiksi, kuinka eri ammateissa, työterveyshuollossa, tieteellisissä käsityksissä ja toiminnanohjauksessa mielenterveysnäkökulmat ovat saaneet yhä suuremman painoarvon. On siirrytty yksilön kokemuksia ja tunteita korostavaan työelämän ja työkyvyn aikakauteen. Muutokset työelämässä ja yksilöiden toiminnassa ovat vaikuttaneet siihen, että erilaiset emotionaaliset haasteet ja sosiaaliset kipupisteet ovat muuntuneet työskentelyksi mielenterveyden kanssa.
Teos sisältää uutta tietoa työterveyden ja henkilöstöhallinnon ammattilaisille, esihenkilöille, psykologeille, terapia-alan toimijoille sekä laajasti mielen hyvinvoinnin historiasta ja työelämän muutoksesta kiinnostuneille.