Onko sinulle tapahtunut jotakin, mikä on rikkonut turvallisuuden tunteesi?
Traumatisoitumiseen liittyy aina syvä turvattomuuden kokemus. Traumatisoituneena koemme, että uhka on läsnä ja siltä täytyy yrittää suojautua. Traumatisoituminen vaikuttaa voimakkaasti kehoomme, tunnekokemuksiimme ja uskomuksiimme. Usein traumatisoitumisen hoidossa korostuu traumatisoineesta tapahtumasta puhuminen, vaikka turvallisuuden tunteen palauttaminen tapahtuu kehollisten kokemusten ja niiden tietoisen havainnoinnin avulla.
Tässä kirjassa kerrotaan tyypillisistä traumatisoitumisen oireista ja siitä, mitä hoitomuotoja on käytössä. Teoksessa tuodaan esille, kuinka merkityksellistä on ottaa keho mukaan työskentelyyn. Siinä esitellään harjoituksia, jotka tarjoavat konkreettisia välineitä traumasta vapautumisen matkalle. Kirjan tarkoituksena on myös tarkentaa, mitä traumatisoituminen ylipäätään tarkoittaa ja miten sitä voidaan määritellä, sillä joskus traumatisoitumista nähdään sielläkin missä sitä ei ole ja toisaalta sen tunnistamisessa on ajoittain suuria haasteita.
Harjoituksissa mm. Ventraalivagus-hengitysharjoitus, Rauhoittava kurotus-työntöharjoitus, Oma tila ja omat rajat -harjoituksia + paljon muita harjoituksia!
Marko Punkanen (FT) on vaativan erityistason traumapsykoterapeutti, tanssi-liiketerapeutti ja musiikkiterapeutti, joka työskentelee traumapsykoterapeuttien kouluttajana ja työnohjaajana. Hänellä on 30 vuoden kokemus eriasteisen traumatisoitumisen hoidosta. Erityisesti hän on perehtynyt traumatisoitumisen kehollisiin oireisiin ja kehon huomioimiseen traumatisoitumisen hoidossa. Marko on myös Suomen ensimmäinen sertifioitu sensomotorinen psykoterapeutti ja sensomotorisen psykoterapian kouluttaja.