Ympyräiset Vahvuuskortit auttavat löytämään vahvuuksia itsessä ja muissa. Vahvuuskortit auttavat tunnistamaan millaisia olemma ja millaisia haluaisimme olla. Vahvuuskortit ovat helppokäyttöinen apuväline keskusteluun itselle tärkeistä teemoista ja kokemuksista.
Omien vahvuuksien, taitojen ja kiinnostuksen kohteiden tunnistaminen vahvistaa myönteisen itsetunnon ja minäkuvan kehittymistä, mikä tukee hyvinvointia ja menestystä kaikissa elämänvaiheissa.
Ympyräisten vahvuuskortit sisältävät 41 korttia. Samaistuttavien ja sympaattisten Ympyräis-hahmojen kanssa vahvuuksien löytäminen sujuu leikiten! Korttipakkaan on koottu ideoita vahvuuskorttien hyödyntämiseen ammattilaisille ja kotiin yhden lapsen tai ryhmän kanssa käytettäväksi.
KÄYTTÖEHDOTUKSIA:
Minun vahvuuteni: Valitse itsellesi 3—5 vahvuuskorttia sen mukaan, mikä korteista sopisi mielestäsi sinulle parhaiten. Miksi valitsit juuri ne vahvuudet? Minkälaisissa tilanteissa vahvuutesi tulevat esille? Mistä vahvuudesta olet erityisen ylpeä? Miksi? Missä vahvuudessa olet huomannut kehittyneesi kasvaessasi?
Sinun vahvuutesi: Valitse toiselle 3—5 vahvuuskorttia sen mukaan, mikä korteista sopisi hänelle mielestäsi parhaiten. Miksi valitsit juuri ne vahvuudet? Minkälaisissa tilanteissa olet huomannut näitä vahvuuksia?
Minä harjoittelen! Valitse itsellesi yksi sellainen vahvuuskortti, jossa haluaisit olla entistä parempi. Mieti, miten voisit vahvuutta harjoitella ja kuka sinua voisi auttaa?
Millainen haluaisin olla? Valitse 3 sellaista vahvuuskorttia, jotka kuvaavat sitä, millainen haluaisit tulevaisuudessa olla. Minkälaisin askelin pääsisit kohti tavoitettasi?
Vahvuusarvoittelu: Ryhmässä (3 henkilöä tai enemmän) jokainen valitsee itselleen 1—3 vahvuuskorttia näyttämättä niitä muille. Kortit sekoitetaan, asetetaan pöydälle ja käännetään yksi kerrallaan kuvapuoli ylöspäin. Pelaajat yrittävät arvata, kuka valitsi minkäkin vahvuuden ja miksi.
Vahvuuskehu: Tarkka kehu on tutkimusten mukaan kaikista tehokkain. Valitse lasta kuvaavia vahvuuskortteja ja käytä niin kehujen apuna: “Kiitos, kun olit ystävällinen” “Oletpa taitava ottamaan kaikki mukaan leikkiin”.
Vinkki! Vahvuuksien avulla kehuminen vahvistaa tehokkaasti sellaisia ominaisuuksia, joita haluaisit nähdä lapsessa lisää. Jos lapsi harjoittelee esimerkiksi sääntöjen noudattamista, kehu häntä ääneen aina, kun hän noudattaa sääntöjä. Näin lapsi huomaa itsekin onnistuvansa ja lapsen toivottu käytös lisääntyy!